Clubkampioenschappen

Ballenavond

Bij Veerkracht houden we enkele malen per maand een ‘ballenavond’, dit kan op maandag en op donderdag zijn.  We spelen dan zoveel mogelijk een mixed dubbel in twee sets. Na de eerste set wisselen we van partner.

De koppels werden voorheen bepaald door middel van bingo-ballen. Vandaar ‘ballenavond’. Maar dat kan ook op een andere manier.

Door het organiseren van de ‘ballenavond’ speel je regelmatig met andere spelers.

Ben je klaar met je partij dan kan je even uitrusten en wachten tot de anderen ook klaar zijn of misschien dat er alweer een nieuwe partij wordt opgezet, waarbij degenen die nog niet gespeeld hebben voorrang krijgen.


Clubkampioenschap

Tijdens een bepaald aantal weken (waarschijnlijk maart – juni) spelen we het systeem ‘ballenavond’ om tot de jaarlijkse dames en heren kampioenen te komen (en evt een troetelprijs). De scores worden dan opgeschreven na de partijen.

Uitgangspunt is dat er een aantal mixed ballenavond-wedstrijden meetellen voor het kampioenschap.

Elke gewonnen set levert 1 punt op. Bij een aan het eind gelijk eindigen op punten in de eindstand is het gemiddeld puntensaldo (voor- minus tegenpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) bepalend voor de einduitslag. We beoordelen tijdens de periode of we uitgaan van een vast aantal gespeelde partijen (bv bij iedereen 10 partijen of dat we de punten delen door het gespeelde aantal wedstrijden, met een minimum aantal gespeelde partijen). Dat is situatie-afhankelijk.  We gaan er in ieder geval alles aan doen om het rechtvaardig te laten verlopen en einde seizoen de prijzen op een gezellig samenzijn uit te kunnen rijken. Uitgangspunt is gezelligheid en uitdaging.

Delen op social media: