Jan Theo Boer nieuwe voorzitter van Veerkracht Lunteren

LUNTEREN – Sinds een aantal weken is Jan Theo voorzitter van Veerkracht Lunteren, waar hij al sinds het begin in ca. 2005 bij betrokken is. Hij neemt deze rol over van de voormalige voorzitter John Caris, die naar het buitenland is geëmigreerd.

“Voorheen heb ik altijd getennist. Maar ik ben toen overgestapt op badminton omdat je dat altijd kunt spelen, onafhankelijk van het weer,” vertelt Jan Theo over het ontstaan van zijn liefde voor de sport. Of de twee sporten met elkaar te vergelijken zijn vertelt hij: “Het is niet met elkaar te vergelijken. De shuttle gaat sneller dan de bal bij tennis en het is ook een hele andere beweging. Je moet dan ook wat bewegingen afleren. Dus meer uit de pols halen en niet een hele lange slag maken zoals bij tennis.”

Veerkracht

“We zijn begonnen als vereniging voor alle leeftijden, maar we richten ons nu enkel nog op volwassenen,” vertelt Jan Theo. “Dit gaat van twintigers tot zestigers van ieder niveau,” vervolgt hij over de samenstelling. De club bestaat uit tweeëntwintig leden en komt iedere maandagavond en donderdagavond bij één. “We beginnen op maandag om kwart over acht en eindigen om kwart over elf. Op donderdag spelen we van acht tot tien uur. De meeste leden komen op maandag.”

“Er geldt een vrije inloop maar de meesten zijn er wel vanaf het begin. Meestal is dan na anderhalf/twee uur de koek wel op, maar sommige spelen tot het einde door.” De spelers vormen meestal tweetallen variërend in samenstelling. Zo zijn er gemixte teams maar ook teams met enkel mannen of vrouwen. “Er is altijd wel ergens een baan waarbij je kan aansluiten,” legt Jan Theo uit. Daarnaast is er ook een clubcompetitie en willen ze in de toekomst weer uitwisselen met nabijgelegen badmintonverenigingen.

“Een aantal keer in het jaar organiseren wij een inloopavond, waar iedereen mag komen. Hierna kan je het geheel vrijblijvend een maand uitproberen. Een racket is te leen en shuttles zijn altijd aanwezig.” Kan je niet tijdens de inloopavonden dan is er altijd ruimte om het op een ander moment uit te proberen. Hiervoor kun je contact opnemen met iemand van het bestuur, kijk ook daarvoor maar eens op de website www.veerkachtlunteren.nl

Zie een overzicht van de komende vrije inloopavonden.

Delen op social media: